Gå til innhold
KundeserviceKontakt ossFinn forhandler
Klikk her for å bli Le Club medlem!
Rask levering Gratis retur 30 dager åpent kjøp

Handle for over 600,- og få fri frakt.

8 tips til å pakke feriekofferten

8 pakketips for ferien

Plukker du opp disse smarte knepene, trenger du aldri mer å bekymre deg for kleskrise, lekkasje fra sjampoflasker eller smykker som tukler seg inn i hverandre.

Det er lite som er like frustrerende som å komme frem på hotellet, åpne kofferten og se at sjampoflasken har eksplodert. Eller å oppdage at du var i halvsøvne da du pakket, og allerede første feriedag innser at du ikke har et eneste matchende antrekk.

Det å pakke smart er imidlertid lettere sagt enn gjort. Plukker du opp våre 8 lure tips, er derimot sjansen for at du blir stående og rive deg i håret over kofferten nærmest lik null! 

1. Sett av god tid

Første råd er kanskje det kjedeligste – men antagelig også det viktigste: Sett av god tid til å pakke! Stresspakker du noen timer før avgang, er risikoen for en skikkelig pakketabbe høy.

Sjekk værmeldingen og sett sammen ett dagsantrekk og ett kveldsantrekk til hver av feriedagene. Noen av plaggene kan selvfølgelig brukes i flere ulike antrekk, men husk at de fleste klær ikke tåler mye mer enn én dag hvis det er veldig varmt ute.

2. Ikke glem klassikerne

Reiser du til et sted for første gang, kan det være vrient å vite hva slags klær du egentlig har bruk for. Er det dresscode på barene og restaurantene? Er det lange eller korte avstander mellom stedene du skal besøke? Og hvor kaldt blir det på kveldstid, egentlig?

For å stålsette deg mot de overraskelsene som måtte dukke opp, og for å ha noe å ty til de dagene du ikke føler for å legge kruttet i stylingen, er det lurt å ha noen nøytrale plagg for hånden. Så pakk med deg noen tidløse, klassiske og behagelige basisplagg som funker til alle temperaturer, humør og anledninger.

Det geniale med klassikere er dessuten at de kan kombineres med det aller meste, og dermed gir deg enda flere kombinasjonsmuligheter.

Stripete genser / Hvit t-skjorte / Denim skjørt / Bluse i lin / Mørkeblå shorts

3. Rull i vei

Har du prøvd å rulle klærne når du legger de i kofferten? Dette er et tips vi har sverget til i en årrekke. Du får både mer plass i kofferten og klærne blir i tillegg mindre skrukkete. For linplagg som ofte blir krøllete er dette alfa og omega.

4. Unngå søl

De tidligere nevnte sjampo- og bodylotion-flaskene kan som kjent by på problemer når du er på farten. Legger du dem i en sammenknyttet plastpose, sikrer du at innholdet ikke ødelegger klærne dine – men de dyrebare dråpene går likevel tapt. Et bedre alternativ, er derfor å skru av korken på flasken du skal ha med deg, og plassere et stykke plastfolie over tuten, før du skrur korken på igjen. Så enkelt, og så genialt!

5. Krage-knepet

En klassisk skjorte er et must i feriekofferten, både for kvinner og menn. Skjorten funker like bra over badetøyet når det er tid for lunsj, som til et penere antrekk på kveldstid.

Skjortekrager har imidlertid en tendens til å bli misformet når de ligger sammenklemt i en koffert, og når skaden først har skjedd er det nærmest umulig å få kragen tilbake til sin opprinnelige fasong uten en god runde med strykejernet.

Her kan du heldigvis være føre var: Rull sammen et belte og legg det inni skjortekragen. Da gjør kragen motstand når andre plagg og gjenstander kjemper om plassen i kofferten.

Homme: Skjorte i lin / Kortermet skjorteClassics
Femme: Bluse / Skjorter 

6. Smart oppbevaring av småting

Smykker er noe av det mest kronglete å ta med seg på tur. De tukler seg inn i hverandre, og har dessuten lett for å bli borte. Et lurt triks, er å bruke et pilleskrin som smykkeskrin! Dette er kanskje ikke det mest fashionable, men du har full kontroll på bling’et ditt. 

Også hårnåler forsvinner ofte i vesker og toalettmapper. Legger du dem derimot i en tom Tic Tac-pastilleske, vet du at du har en hårnål tilgjengelig når du trenger det. 

Og sist, men ikke minst: Det kan være lurt å ha med seg litt ansiktskrem og bodylotion på turen – spesielt om du skal ut å fly. Hvis du vil unngå å bruke penger på dyre småflasker på flyplassen, kan du isteden fylle et tomt linseetui med kremer du allerede har – og voilà, så holder du huden hydrert til minipris. 

7. Ikke glem det mest essensielle

Det finnes enkelte plagg du kan være sikker på vil gjøre nytten på sommerferie, så se til at du ikke glemmer følgende:

En luftig og søt sommerkjole

Den klassiske sommerkjolen er sval og behagelig å gå i, funker både på dag- og kveldstid, og er perfekt til solbrune legger.

Linkjole / StrandkjoleKjoler

En caps eller et tørkle til håret

Det lønner seg å beskytte håret mot solen, og den mest praktiske måten å gjøre det på, er enten med en caps, hatt eller med en bandana. En bandana kan være smart siden den verken veier noe særlig eller tar opp plass i kofferten. Denne kan du bruke både som skaut og hårbånd – og som et tilbehør rundt halsen om kvelden.

Bøttehatt / BandanaCaps

En genser som varmer

Selv om det er sommer er en varm genser en nødvendighet på reise. Nesten uansett hvor du skal risikerer du regn, vind og kalde kvelder, spesielt på Norgesferie. Ta med deg en myk og varm genser – og knyt den gjerne rundt livet eller putt den i håndbagasjen om du skal fly. Da sparer du plass i kofferten, i tillegg til at du har redningen når aircondition skrus på for fullt.

Genser / Fleece/ Knit

Gode sko

Få ting ødelegger idyllen like raskt som et gnagsår, og selv om du på forhånd kanskje ser for deg å kun bruke sandaler, slip-on's, og kilehæler gjennom ferien, er realiteten gjerne en annen. Derfor mener vi at et par sneakers alltid bør få være med på ferden. Pass gjerne på at du har gått inn skoene du velger før du reiser, så har du et sikkert skovalg i bagasjen.  

Homme: Fritidssko / Le Slipper / Denim skjørt 
Femme: Sandaler / SneakerSlip on

8. Siste finish

Sleng en velduftende våtserviett i kofferten når den er ferdigpakket – så holder klærne dine seg freshe hele veien!

Bon voyage!